|
|
|
... ,,háborús bűncselekményekkel" vádolt politikusok mellett.
1977. február 10. Párizsban a Champs-Elysée-n lévő Aeroflot iroda előtt felgyújtja magát és tűzhalált szenved Alain Escoffier 27 éves nacionalista aktivista, tiltakozásul a Kelet-Európa fölötti kommunista uralom és a szovjet zsarnokság iránt a Nyugat által tanúsított cinkos engedékenység miatt. (Vö. 1969. január ... |
2013-02-10 09:15:07 |
|
|
|
|
|
|
... ,,háborús bűncselekményekkel" vádolt politikusok mellett.
1977. február 10. Párizsban a Champs-Elysée-n lévő Aeroflot iroda előtt felgyújtja magát és tűzhalált szenved Alain Escoffier 27 éves nacionalista aktivista, tiltakozásul a Kelet-Európa fölötti kommunista uralom és a szovjet zsarnokság iránt a Nyugat által tanúsított cinkos engedékenység miatt. (Vö. 1969. január ... |
|
2012-02-10 07:07:47 |
|
|
|
|
|
|
... gyümölcsből, gyümölcsléből vagy zseléből és vaníliás krémből készül, melyet tejszínhab is koronázhat. A variációk száma szinte végtelen!
Az őszibarack és a málna nem csupán az August Escoffier által megálmodott pêche melba desszertben, melyet a zseniális cukrász Nellie Melba operaénekesnő iránti hódolatból alkotott, hanem számos desszertben remek egységet alkot!... |
2011-07-09 17:45:52 |
|
|
|
|
|
|
... Csodálatos hangja messze földön híressé tette az addig csak kietlen pusztaságairól híres Ausztráliát. Amikor Nellie 1897-ben Londonban a Savoy-ban szállt meg, az ottani főszakács August Escoffier az ő tiszteletére nevezte el Melbáról azt a hajszálvékony kétszersültet, amelyet általában levesekhez szokás feltálalni.... |
|
2011-05-03 20:35:42 |
|
|
|
|
|
|
... műben fejtik ki a szakácsművészet legfőbb elveit, az ízek fontosságát, az ételek élvezhetőségét, a tálak, ételek tetszetőségének jelentőségét. Careme, Dubois és Bernard munkáját August Escoffier (1843-1935) folytatta, akinek tevékenysége a harmadik korszakot jelenti. Escoffier mesterségének művésze volt, nemcsak új ételek egész sorát alkotta meg, hanem a múlt század végének képzőm... |
|
2010-11-27 15:57:33 |
|
|
|
|
|
|
... műben fejtik ki a szakácsművészet legfőbb elveit, az ízek fontosságát, az ételek élvezhetőségét, a tálak, ételek tetszetőségének jelentőségét. Careme, Dubois és Bernard munkáját August Escoffier (1843-1935) folytatta, akinek tevékenysége a harmadik korszakot jelenti. Escoffier mesterségének művésze volt, nemcsak új ételek egész sorát alkotta meg, hanem a múlt század végének képzőm... |
2010-11-09 04:13:26 |
|
|
|
|
|
|
... művűkben megfogalmazták mindazt, ami maga a szakácsművészet: az ízek fontossága, az ételek élvezhetősége, a tálak és ételek tetszetőségének jelentősége. Az ő munkásságukat folytatta August Escoffier, aki nemcsak új ételeket alkotott, de a tálalás művészetét is magasságokba emelte, különböző nemzetek ételeit ötvözte a francia konyha sajátosságaival.
A francia konyha egyi... |
2009-06-28 10:45:45 |
|
|
|
|